A tükör törvénye

 

Nem volt ma jó napom, mert fasírt volt otthon. Kavarognak is az érzéseim rendesen. Erről röviden beszámoltam egy barátomnak, aki az alábbi szösszenetet tolta az arcomba. Mindazt jó ideje már hiszem, sőt tudom, de tenni a mindennapokban még nem mindig sikerül.

Úgy éreztem, hogy megosztom itt, mert nagyon jól összeszedett bölcsesség és hasznos lehet bárkinek, aki találkozik vele. Ja igen, a netes infók szerint a Dalai Láma bácsitól származik, úgyhogy nekem végképp hiteles:

1. Minden, amit a másikban kritizálok, ami ellen harcolok, az bennem van.
2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, és azt sértőnek találom, az nincs feldolgozva bennem.
3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, és ha ez engem nem sért, akkor az az ő feldolgozatlan problémájuk, tökéletlenségük, melyet rám vetítenek, mert nem tudnak szembenézni vele önmagukban.
4. Minden, amit én a másikban szeretek, az bennem is megvan; magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

Kerestem egy megfelelő témájú illusztrációt is hozzá, noha a dal szövege nem teljesen erről szól, valahol mégis helyénvalónak érzem Jacko örökbecsűjét.