This is my life – kösz Muzikfabrik

//This is my life – kösz Muzikfabrik

This is my life – kösz Muzikfabrik

Kedves Muzikfabrik, kedves András, Ákos, Igor, Imola, Kurti, Laci!

Egy vallomással tartozom Nektek. Idén nem volt kedvem DAL-ozni. Leginkább azért, mert az általam benevezett dalok közt, volt négy olyan dal, amiben nagyon sok munkám, energiám, lelkesedésem volt és melyek csont nélkül estek ki a válogatón. Csalódott voltam, ezért az sem dobott fel, hogy Ti bejutottatok. Meg nem is ismertük egymást személyesen, csak kötöttünk egy megállapodást, hogy segítünk a nevezésben. Na és itt van a kutya elásva (nem a sziriuszi)…

Ahogy egyre közelebb kerültünk az első középdöntőhöz, egyre motoszkált bennem a kisördög, hogy jaj, hát mégis itt ez a DALverseny, itt ez a zenekar, akiknek segítettünk bejutni, akkor bizony eléggé trének érezném, ha nem segítenék a próbákon is. (MTVA döntéshozók figyelem! Helyesen: a döntő előtti kör az elődöntő, a legelső kör neve pedig középdöntő! )

Aztán pénteken Pap Laci nem tudott menni, ezért mentem én, megismerkedtünk, jó volt. Másnap előadás, zsüri lehúzás, közönség szavazás, továbbjutás, katarzis, örülés. Ez a két nap sok élményt adott, valamelyest megismerkedtünk egymással, és nagyon kellemesen éreztem magam a társaságotokban, nem voltak elvárások, hisztik, kötelezettségek. Ha valamit kértetek, kérdeztetek, mi segítettünk. Örömmel.

Majd jött az elődöntő. Philip első mondata után egyértelmű volt, hogy ne is álmodjunk róla, hogy a döntő négyesébe kerülhetünk. Ezek után még jött pár szerintem nem túl helyénvaló vélemény, aztán leléphettetek a színpadról. Azért annak örültem, amikor “Muzikfabrik” Sövegjártó Laci precíz szakmai választ adott a house zenék szerkezeti felépítését firtató kérdésre. Majd lement a közönségszavazás, amiről már a nagyon átlátszó fullmúnpáldéneses döntetlenesdi nyomán tudni lehetett, hogy nem nekünk kedvez. Így is lett, kiestünk.

És ekkor jött a legjobb rész, mert úgy búcsúztunk el egymástól vasárnap, hogy nyerjük meg az akusztik szavazást. Ez azért volt fontos, mert aki  megnyeri az akusztikus dal előadásának facebook lájkgyűjtését, az lehet az extraprodukció a döntőben. Igen komoly, kétnapos hajrával ezt megnyertük. Nagy nagy köszönet mindenkinek, aki segített és tetszikelt! Thank you everybodri! Habár ez sem ment döccenőmentesen, hiszen meg lettünk gyanúsítva, hogy csaltunk és vásároltuk a lájkokat. Pedig nem, hanem Ti egyesével szóltatok az ismerőseiteknek, míg én kiemelt posztban kértem barátaimat. Szóval csak használtuk a facsét ahogy lehet és ahogy tudtuk. Jól:).

Úgyhogy a Muzikfabrik ott lesz az idel DAL döntőjében, ráadásul ők nyitják a műsort, az első felhangzó produkcióként, akusztikusan előadva a This is my life-ot. Külön örömet okoz, hogy a dalok sorát Alex extraprodukciója zárja a Kedvesem szimfonikus verziójával. Úgyhogy mégsincs okom szomorkodni az idei DAL-on.

Node a vallomásomat befejezem: köszönöm Nektek, hogy megbíztatok bennünk, bennem és, hogy Nektek köszönhetően idén is végig játszhattuk a DALversenyt. S noha ezúttal, nem a mi előadónk utazik ki, de azért csak eljutottunk ismét a döntőig. Itt szeretném megköszönni minden támogatást az MTVA munkatársainak és a Show and Game stábjának is. Öröm Veletek évről évre újra játszani:)…beszarás, még mindig megdobban a szívem, amikor felcsendül az EBU fanfár a műsor elején.

ha követni akarod a srácokat, lájkolj ide!

2019-02-18T22:53:56+00:00 2014. február 19.|Producer|