Rúzsa Magdi – hordozzon tenyerén az Isten

//Rúzsa Magdi – hordozzon tenyerén az Isten

Rúzsa Magdi – hordozzon tenyerén az Isten

Február végén volt Rúzsa Magdi két, Budapest Sportarénabéli koncertje. Az első este ott voltam. Gondoltam felveszem a nekem legkedvesebb dalait videora. Sajnos lekéstem a kezdést, ezért “csak” 10 felvételt készítettem. Ime azoknak a daloknak a listája, melyeket a fenti videoablakban végignézhettek egymásutánban.

Ederlezi: a dal, amivel Magdi a legelső hatást tette rám és tán az egész országra. Buba Mara: amit azért szeretek, mert anno a Miriggyel és Bobannal együtt csináltuk meg a paródiáját (Tiszta vízet igyanak az állatok címmel). Tejút: amihez nagyon látványos mobil világítást csináltunk mi nézők. Egyszer: Magdi és Presser Gábor nekem leginkább tetsző közös dala.

Majd jött a szívemnek különösen kedves Aprócska Blues, egy dal, ami külön írást is érdemel, ugyanis ezzel a dallal utaztunk 2007-ben Helsinkiben az első eurovíziómra. Kapcsolódik hozzá pár emlék. Nánáná: ennek olyan vicces felkonfot csinált Magdi és Závodi Gabi a koncerten, hogy már azért rögzíteni éreztem (persze felkonf nélkül:)).

Vigyázz a madárra: homlokracsapós előadás volt. Ezen a koncerten értettem meg mélységében a dal szövegét, vállalom. Highway to hell: Magdi és a zenekar, egy olyant rockolt, hogy csak na. Csak, hogy erre az oldalukra is emlékeztessenek. Ezután három népdal egyben az Aréna közepén kisszínpadon, akusztikban. Majd a finálé: a zenekar és támogatók bemutatása. Jó volt hallani a neveteket! És a két ráadás sláger, a Szerelem és a Nélküled.

Többek közt ezekből a dalokból áltt ez a számomra emlékezetes buli. Utána nem tértem magamhoz jó darabig. Egy világszínvonalú, minden részletében tudatosan kitalált koncertet láttam, hibátlan hangosítással, fénnyel, színpadi jelenléttel, és nagyon együttlévő, barátságos közönséggel. Gratulálok Magdi, Bea, Gábor és a többiek!

Az általad elmondott áldás szövegével fejezem ki hálámat Nektek az élményért!

Legyen előtted mindig út,

Fújjon hátad mögül a szél,

Melegen süsse arcodat a Nap,

Az eső puhán essen földjeidre,

S amíg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten!

2019-02-18T22:53:49+00:00 2016. március 24.|Producer|