Ligeti Gyuri – 350 (Return to Alexandria)

//Ligeti Gyuri – 350 (Return to Alexandria)

Ligeti Gyuri – 350 (Return to Alexandria)

Ligeti Gyuri első albuma címadó dalának kezdő sora “350 vagy még annál is több év telt már el.” Ebből a felütésből tudtam, hogy dolgunk van egymással. Ez lett a kedvenc dalom a lemezről, melynek címe 350 (Return to Alexandria).

Ligeti Gyuri egy olyan szereplője a honi popszintérnek, akinek nevét a szakmában jóformán mindenki ismeri, azonban a nagyközönség leginkább csak különböző projektjei révén találkozhatott vele. Nekem legismertebbek ezek közül a Zagar, illetve a We Are Rockstars. Mi is a Zagar két – még a CLS kiadónál megjelent – albuma kapcsán találkoztunk először, igaz akkoriban nem beszélgettünk túl sokat.

Későbbi egymásra hangolódásunk nem jöhetett volna létre, ha nincs a facebook, mert itt derült ki, hogy nagyon sok hasonló témakört lájkolgatunk, egy szóval hasonló az érdeklődésünk. Aztán két vagy három éve beszélgettünk először a VOLT fesztiválon egy igazán jót.

Beszélgetésünk bár nem volt túl hosszú, de épp elég mélyre ment, hogy érezzem erős szimpátia van köztünk. Szeretem azt, amikor valakivel felesleges körök nélkül tudunk őszintén beszélgetni. Gyuri ekkor már mesélte, hogy készül a szólólemeze, ami végre “csak az övé” lesz.

Nem mondom, hogy tűkön ülve, de kiváncsian vártam, hogy mi lesz végül belőle. És ma eljött a nagy nap, ugyanis szembejött egy cikk a Recorderről az album premierjéről, így egyből meghallgathattam a lemezt. Amennyire finnyás lettem és zenecsömöröm lett, magam is meglepődtem, mennyire tetszett.

Távol álljon tőlem, hogy lemezkritikát írják, – tudom milyen kártékony műfaj – úgyhogy csak annyit közlök, hogy nekem nagyon tetszett, pedig nem az én zenei világomat képviseli jellemzően az anyag. De ami miatt nagyon megszerettem az pontosan az, hogy kiérződik belőle – átjön – hogy mekkora szeretettel készült.

És hát a címadó dal olyan, amit szerintem az Illés zenekar is elirigyelne, jelentem 10 meghallgatás enyém a youtubeon belőle. (A lenti linken az egész lemez játszási listában hallgatható, én az utolsó előtt, címadó dalt linkeltem be, klikkelj a youtube gombra és megnyílik az egész playlist.)

Kedves Gyuri ezúton is gratulálok, hogy megszülted a szóló albumodat. További százezer sikeres alkotóévet kívánok!:)

Ha érdekelnek hasonló fincsi zenék, iratkozz fel jobboldalt hírlevelemre!

2018-07-16T16:13:43+00:00 2017. október 31.|Producer|