You are currently viewing Artist Coaching – tanácsadás művészeknek

Artist Coaching – tanácsadás művészeknek

A lemezkiadás és a menedzserkedés után újra pozicionáltam magam: artist coach, azaz művész-coach lettem. Rájöttem, hogy zeneszakmai tapasztalataimat szívesebben adom át személyes találkozók, beszélgetések keretében, mint kiadói szerződésekben vállalt kötelezettségek során. Ráadásul azt gondolom, ma már nincs a lemezkiadókra oly módon szükség, mint régen, csupán zeneipari tapasztalattal bíró szakemberekre van szükség.

Ezért inkább segítek Neked, hogy megértsd és megtanuld, miként tudod megmutatni Te magad a nagyvilágnak művészi képességeidet (azaz befutni). Mindezt ötvözöm coaching,természetgyógyászati, és (igény esetén) mediációs tanulmányaimmal, hogy olyan művésszé válj, aki ismeri és szereti önmagát, aki egészséges, aki egész lényével, életével érdemes mások figyelmére. Zenebiz és önismeret, szerintem király kombó.

Alapok

Együttműködésünk feltétele, hogy „coacholható legyél”. Legyen szándékod változni és változtatni. Fontos, hogy meg tudd fogalmazni, mi a célod a zenéléssel, hogy tudd, miért zenélsz. Előny, de nem feltétel, ha hasonló értékrenddel, életszemlélettel bírunk, mert akkor gyorsabban fogunk haladni.

Az életvezetési coachinggal párhuzamosan pedig, szívesen ötletelek közösen veled dalaid témáján, műfaján, dalszövegeiden, szövegírón, közreműködőkön, zenésztársakon, énekesen, hangstúdión, fotóson, videóklip forgatókönyvön, gyártón, borítón, borítótervezőn, honlapodon, marketing ötleteken, kommunikáción, bármin ami közelebb visz téged célodhoz, kvázi mint egy producer-mentor, de nekem most az Artist Coach elnevezés tetszik legjobban.

Ezeken a területeken tudok segíteni

  • Önismeret: hogy megismerd Önmagad, tudd, hogy ki vagy, miért jöttél, mi a célod, feladatod, küldetésed és hivatásod
  • üzeneted kialakítása: zenéiddel, dalszövegeiddel elérd az általad kitűzött célodat
  • arculatod: céljaid elérését segítő arculatod létrehozd
  • hiteles kommunikációd a médiában
  • online marketinged: youtube csatornád létrehozása, facebook oldalad kezelése
  • színpadi produkciód kidolgozása
  • eligazítás szerzői jog és jogkezelés „útvesztőjében” (Artisjus, Mahasz, EJI)
  • digitális terjesztés: zenéid digitális terjesztése az apple music-tól a spotify-ig
  • fizikai terjesztés, cd gyártás…mert erről sem szabad megfeledkezdni
  • szerződéseid (licensz, szponzorációs, sync, azaz zenefelhasználási) kialakítása
  • árképzésed (helyes önértékelésed-helyes önértékesítésed) kialakítása
  • továbbá rendelkezésedre bocsátom kapcsolat rendszeremet, mely átöleli a „zeneipar” legtöbb területét

Ars Poetica

Azt gondolom nagy szükség van ma rátok Művészekre, olyan emberekre, akik magasabb szintű rezgéseket, információkat csatornáztok, hiszen ezzel emelni tudjátok a közönségetek rezgésszintjét (értsd: kedvét, hangulatát). Az a tapasztalatom, hogy már nem elégséges, hogy mindezt lemezen, koncerten hitelesen át tudjátok adni, egész lényetekkel szükséges példát mutatnotok. Nektek Művészeknek felelősségetek van, hiszen sok-sok emberre, akár milliók életére lesztek hatással. A tehetséget azért kaptátok, hogy mások javára éljetek vele. Ebben szeretnék segíteni.
Ha késznek érzed magad, várom jelentkezésedet!

Tovább az ArtistCoaching oldalra»