You are currently viewing Összeesküvés gyakorlat

Összeesküvés gyakorlat

Sok mindent olvastam a párizsi események kapcsán a neten, hírportálokon, blogokon, facebookon. Mivel sok éve dolgozom a médiában, és ismerem működését, ezért mára alapvető hozzáállásommá vált a kétkedés. Úgyhogy a legtöbb írástól eltérő a véleményem az ügyben.

Kettős mérce

Ami történt pénteken Párizsban az borzasztó. Minden emberélet kioltása borzasztó, és súlyos karmikus következményei vannak, akkor is, ha nem hiszünk a karmában. Éppen ezért szintén borzasztó, azon emberek halála, akikről éppen nem is tudunk, hogy most halnak meg egy háborúban. Legyen az Szíria, Jemen, Libanon vágy bármelyik közel-keleti, afrikai terület. Nem tudom én sem pontosan, mert nem folyik ki a médiából a hírük, de a facebook sem ajánlotta fel a szír trikolort. Miért nem?

Önámítás – összeesküvés gyakorlat

Európa, beleértve a magyar lakosságot is ki van akadva a borzalmas merényleten. Miközben mindenki tudta, hogy ez várhatóan be fog következni. Hiszen jó ideje lehet olvasni arról, hogy a migráns áradattal biztos számos terrorista érkezik majd Európába. És lőn, ki is derült, hogy az egyik terrorista – aki ismét útlevéllel a zsebében halt meg – épp Szíriából érkezett és Görögországban lépett be Európába. Ez egy kis olaj a tűzre legfrusztráltabb fehér társadalmi rétegnek, aki majd megy bosszút állni a bevándorlókon. Állítólag egy calais-i menekülttábor lángokban áll máris, de biztos nem sérült meg senki, mert ez nincs a címoldalokon.

Aztán, lehet menni Franciaországnak is háborúzni, bombázni az ISIS-t vagy bárki mást. Ilyet már láttunk a 9/11 kapcsán, hogy kellett egy indokot kreálni a háborúhoz. Hogy ez miért jó nekik? Egyrészt, ősi szövetségesüknek (Obama mondta) kell segíteniük, különben dádá lesz. Másrészt serkentik a hadiipari keresletet, ami bevételt jelent a hadiiparra termelő cégek tulajdonosainak. Van még valaki a „civilizált” Európában, aki még elhiszi a 9/11 „hivatalos” történetét?

Továbbá be lehet vezetni szükségállapotot (meg is történt), vagy rendkivüli állapotot, ami leginkább arra jó, hogy az akkor hatalmon levő brigád pozicióját megszilárdítsa és a demokratikus (sic!) állampolgári jogokat még inkább – ráadásul az állampolgárok támogatásával – korlátozza.

Mi a megoldás?

Egy blogban az alábbiakat olvastam: „Igen, az biztos, hogy többet kell tennünk a biztonságunk érdekében, közös EU-s biztonságpolitikára, szorosabb együttműködésre, új eszközökre, talán több pénzre van szükség. – És az is biztos, hogy el kell kapni azokat, akik kitervelték, inspirálták, támogatták vagy végrehajtották ezt a merényletet.” kettősmérce

Amennyiben azok, akiktől várjuk a biztonság politikai megoldást,az együttműködést a több pénzt, ugyanazok, akik kitervelték, inspirálták, támogatták, végrehajtották a merényletet, abban az esetben naiv ábránd marad várni tőlük a megoldást. A merényletek megtörténte a bizonyíték számomra arra, hogy ezek a személyek (érdekek) azonosak. Ellenkező esetben már rég béke lenne a Földön, hiszen a magunkfajta „egyszerű” ember, mind ugyanazt szeretne: békét, nyugalmat, szeretetet. (Az, hogy tesz-e érte és, hogy mit az más bejegyzésre tartozik)

Mert, ha a világ vezetői valóban békét szeretnének, akkor az alábbiakat mind megtehetnék:

  • Nem vásárolnak olajat a közel-keletről (embargónak hívják). Ezt mindig megteszik, amikor érdekük úgy kívánja pl. Irán esetében. Embargo alá vonhatnák az ISIS-t, mert gondolom, valaki csak vesz olajat az általuk ellenőrzött területekről. Vagy Szaud Arábiát is embargó alá vonhatnák, akik gyakorlatilag a földdel teszik egyenlővé Jement ezekben a percekben is. Szaud Arábián szintén hódít a saria és minden egyéb vallási extremitás. Ha már az emberi jogok olyan fontosak a „vezetőinknek”. Különben is,  ugyanezek a vezetők ülnek össze rendszeresen parázni a klimaváltozás okán, és akarják a fosszilis üzemanyagok fogyasztását korlátozni. Kezdhetik magukkal! Helyett pedig az űrkutatásba nyomott pénzt (csak,hogy ne fájjon a hétköznapi embernek) a szabadenergia kutatásokba fordítják (van az a bizonyos Tesla, aki sok mindent felfedezett pl.)
  • Nem adnak el fegyvert a térségbe. Ebben az esetben a fegyver a térségben elfogy (mint az iraki hadseregnél az egyik csatában, amikor vissza kellett fogyniuk), s ha nincs fegyver, akkor nincs csata, háború. Ebben ugye egyetértünk? Ennek folytatása lehetne, h nem gyártanak több fegyvert. A fegyverhasználat ugyanis káros az egészségre, akkor meg mi szükségünk van rá?
  • Folyósíthatnának vissza némi pénzt a térségbe, helyreállítani az általuk okozott károkat (jóvátétel a neve, szoktak ilyet fizettetni háborúk után a vesztessel), és aztán hagyhatnák, hogy azok az emberek, akiktől ezt a pénzt olaj formájában elcsaklizták, kialakítsák saját államigazgatásukat és éljenek, ahogy nekik tetszik. S ha majd segítséget kérnek szellemi, K+F, infrastruktúrális, gazdasági területen, akkor segítenek nekik.
  • Mindezzel párhuzamosan helyre rakhatnák a médiát, befejezhetnék a folyamatos paráztatást, a manipulálást. A hülyítés és butántartás, helyett, a tanítás, szellemi fejlesztés eszközévé tehetnék. Van még valaki, aki hisz a média függetlenségében?
  • Fokozatosan megváltoztathatnák a jelenlegi gazdasági szemléletet. (ezt majd másik posztban kifejtem)
  • A természet törvényeivel harmonizáló törvényeket hoznak – pl. a környezet védelme prioritássá válik, az egészségre káros termékek (fegyver, gyógyszer, élelmiszer), anyagok (műanyag)  gyártását megszüntetik. (ezt is majd másik posztban kifejtem)

Saját felelősségünk

Mivel gazdasági és politikai vezetőinknek jelenleg eszük ágában sincsen hasonló intézkedéseket hozni, magabiztosan kijelenthetjük, hogy ők azok, akik az ilyen események létrehozói, felelősei, haszonélvezői. S hogy miért? Mert annyira korlátolt a gondolkodásuk, hogy nem értik meg, hogy a hatalmat és manit, nem tudják a sírba vinni. Azt hiszik, hogy ettől lesznek boldogok. Bizony, ilyen profán a magyarázat.

Ilyen korlátolt gondolkodású embereket, viszont csak ugyanilyen, vagy ennél is korlátoltabb (értsd: nem tudatos) gondolkodású emberek tudnak megszavazni „kép-viselőjükként”. Azaz végső soron kik a felelősek? Mindazok, akik – öntudatlanul – fenntartják ezt a társadalmi (demokrácia nevű hazugság) és gazdasági (fogyasztói társadalom nevű hazugság) rendszert, azaz MI.

Ha írásom ellenérzéseket vált ki belőled, akkor bizonyára magadra ismertél. Anno Lenin elvtárs megadta a megoldást (no nem ebben a témában): tanulni-tanulni-tanulni. Csak mi tudunk változtatni a világunkon.

u.i.:

Ez az első olyan cikk a témában, aminek nagy részével egyetértek.

Ez pedig a második Böjte Csabától.