You are currently viewing Julius Andan – Világ a színfalak mögött

Julius Andan – Világ a színfalak mögött

Ajánlom minden léleknek – Ez a könyv a vezeklésem az elmúlt negyed évszázad bűneiért

„Ha nem tetszik önnek, amit az elkövetkező oldalakon olvasni fog, ha felzaklatja, ha képtelenségnek tartja, vagy azt gondolja, hogy egyszerűen ez nem lehet, hogy igaz legyen, akkor mondja azt, hogy én: Julius Andan, őrült vagyok. És ezzel a dolog el is van intézve. Higgye el, nekem nem árt azzal, ha bolondnak néz. Nekem teljesen mindegy, hogy mit gondolnak rólam, mert az úgysem változtat a valóságon. Én magam is szeretném, ha az lenne az igazság, hogy elsüllyedtem volna az elmebaj mocsarában, ostoba lázálmok gyötörnek, összefüggéstelenül írok és beszélek. Ha egy kívánságom lehetne, akkor ez lenne: hadd legyek őrült! Én, csak én egyedül és a világ pedig legyen szép, tiszta, kiegyensúlyozott és józan. Szép kívánság lenne.

Én azon kevesek közé tartozom, aki ártott az egész világnak…Én nem kirakatbáb voltam. Én a TETTES voltam, aki mások mögé bújik. A tettes, aki a háttérből rángatja a szálakat. A kezemhez nem tapad vér. A gyilkosság piszkos munka, ahogy mondják: aljamunka és túlontúl látványos ahhoz, hogy a névtelenek közül bárki ilyesmire vetemedjen. A névtelenek bűnei felülmúlnak minden olyan bűnt, amit névvel rendelkező emberek követtek el. – Olyan bűnök ezek, amelyek kívül esnek a törvényeken és amelyeket egyetlen nép törvénykönyve sem büntet. Ha fellapozza hazája büntetőtörvénykönyvét, talál majd egy, vagy több paragrafust az úgynevezett hamis tanúzásról. De olyat nem, amely önmagában bűnnek tekintené a hazugságot.

Pedig mi lehetne annál nagyobb bűn, mint félrevezetni az egész emberiséget? Hazudni tudományos kérdésekben, hazudni az emberről, a politika természetéről, hazudni a gazdaság mibenlétéről, a gazdaságot irányító törvényszerűségekről – ez emberek milliárdjait téveszti meg és fosztja meg még annak esélyétől is, hogy IGAZI életet élhessenek, olyat, amilyet a sötét történelmünk után ma már talán senki el sem tudna képzelni…Én egy olyan szervezetet szolgáltam az elmúlt huszonöt évben, amiről ön sohasem hallott és olyan munkát végeztem (sajnos nagyon jól), ami elvileg nem is létezik. Hivatásos hazudozó voltam. És nem kicsiben csináltam, hanem nagyban, globális méretekben…”

A hangoskönyvet felolvasta: Szabó Sipos Barnabás