Képzeld el másképp!

Eleged van a melóból? Eleged van az emberekből körülötted? Kiszakadnál? Változtatnál? Végre. Hajrá!

Ha azt érzed, hogy valami nem oké az azért van, mert az a valami tényleg nem oké. Ha pl. gyomorideged van, amikor mész a melóba, az azért történik, mert a gyomrod már tudja, hogy az a munkahely nem felel meg Neked a jelenlegi módon. Ezen kétféleképpen tudsz változtatni: vagy izomból lelépsz a melóból, vagy megváltoztatod a hozzáállásodat (és ekkor is leléphetsz persze a melóból).

A lelépés jó megoldásnak tűnhet – feltéve, ha van hova váltanod, vagy megengedheted, hogy épp ne melózz – de sunyi opció is lehet. Ha ugyanis úgy lépsz le a munkahelyedről, hogy nem oldottad meg azt a problémát, ami a rossz érzésedet okozta, akkor az Élet úgy értékeli, hogy Te most menekülsz, és ezért a „hivatalos” Élet-szabályok szerint, más formában (személyben, szituban) újra eléd kénytelen rakni ugyanazt a problémát. Ezért érdemes csak akkor váltani, ha már megfejtetted az okát a rossz érzésednek, és ezután jutottál arra, hogy a váltás a szükséges megoldás.

Ezen ok megfejtéséhez, és egyáltalán a hozzáállásod megváltoztatásához az első lépés lehet, hogy végig gondolod, miért is nem tetszik a meló. Addig teszed fel a miérteket, amíg a végére nem jutsz, és valami roppant egyszerű, triviális válaszhoz nem érsz. (Miért nem érzem jól bent magamat? Mert folyton baszogat a munkatársam. Miért baszogat a munkatársam? Mert nem vagyok elég gyors. Miért nem vagyok elég gyors? Mert szeretem precízen, alaposan körüljárni a feladataimat. Miért szeretem bla-bla? Mert ezt szoktam meg. Miért szoktam ezt meg? Mert ezt tanították otthon.... és így tovább, egyre mélyebbre és mélyebbre lehet menni. Figyelem minél mélyebb a nyúl ürege, annál nehezebb a válaszadás, annál őszintébbnek illene lenni, és emiatt annál fájdalmasabb lesz a válaszadás. Hálából viszont ha a miértek végére értél, felszabadultabb leszel, mint valaha. Ekkor vélhetően fejedhez kapsz: bakker, de hát ezt mindig is tudtam. Na, hát pont ez az, hogy igazából mindig tudjuk, érezzük, hogy mi a szitu, csak többnyire sosem figyelünk oda rá. (Erre mondják a bölcsek, hogy a válasz Bennünk van.)

Na, ha idáig eljutottál, utána jön a könnyű rész: csak képzeld el az eddigi életedet másképp, képzeld el, hogy mit szeretnél az életedben! Ha azt képzeled, hogy boldog szeretnék lenni, azt bontsd ki és fogalmazd meg pont-osan.Tudd, hogy mi neked a boldogság, meg egyáltalán, légy tisztában azzal, hogy mi a fontos számodra.

Az a jófejség az életben, hogy MINDIG win-win üzletet kínál, csupán annyi a kurfli benne, hogy  Neked kell megtenned az első lépést (ezt hívják hit-nek). Pl. hiszem, hogy ha lelépek a munkahelyemről (mert feltártam a szándékom okát, és ezt a döntést hoztam tudatosan), akkor jó lesz nekem. Élet-koma meg van annyira jó arc, hogy másnap délelőtt, kipattint neked egy facebook posztot, amit pont egy spanod rakott ki, állást ajánlva.(szinkronicitás, „szerencsés véletlen”). Szóval 100%-os a megtérülés, no kockázat! Kérem szépen ez az évszázad biznisze!

Na szóval erről szól ez a remek Ocho Macho videoklip, amiben közreműködik a szívforradalmár Kowalsky is.