A szeretet ünnepe?

A mai napon merült fel bennem, hogy valami nem okés a Karácsonnyal, mégpedig az, hogy miért hívják ezt a napot a Szeretet Ünnepének? Miért kéne a szeretetet ünnepelni, Maaaargit, noooormális? A szeretetnek nincs szüksége ünneplésre, a szeretet csak van, és mellesleg mozgatja a világmindenséget. A szeretet élni, érezni, kimutatni, adni kell, de nem ünnepelni. Azáltal, hogy megünnepeljük, épphogy megerősítjük, legitimizáljuk azt, hogy ez egy kivételes nap, amikor „szabad” vagy „kell” szeretni. Itt az ideje, hogy szakítsunk ezzel a beidegződéssel.

Ezért úgy döntöttem, hogy nálam mostantól minden nap Karácsony lesz, természetesen nem az ajándékozós-kaja-pia-rokon-hercehurca vonulat miatt, hanem csak annyira, hogy mostantól minden nap ugyanezt a hálát és szeretetet fogom érezni, mint a jeles névnapomon, és mindenki iránt, punktum. Hiszen, mint minden ünnepnap, a Karácsony is egy döntés, egy megállapodás eredménye: egy adott körben valakik megállapodtak, hogy ez a nap jeles nap lesz azért, amiért (lásd lent). Akkor az is csak egy döntés kérdése, hogy akár így tekintünk-e az év többi napjára is. Mármint, hogy szeretünk e minden nap.

S ha minél többen döntünk így, és állapodunk meg magunkkal majd egymással, akkor lesz itt szép új viláág. Ha belegondolok, hogy mi emberek az év többi napján, amin nem ünnepeljük a szeretetet, ugyanúgy szeretünk ezentúl és nemcsak a rokonainkat, barátainkat, hanem mindenkit, akinek ilyenkor sms-t, levelet, lájkot küldünk, vagy akivel találkozunk és jót kívánunk, vagy beengedjük elénk kocsival a sávba, vagy előre engedjük a liftben, stb. nem ragozom…na akkor leszünk irányban ahhoz, hogy abból kifejlődjön valami nagyon fasza világ. Kevés konflik+ sok szeretetet= fejlődés. Fel a csillagos égig!

Nyugodjunk meg, képesek vagyunk rá. Tegyük fel, hogy tényleg nincs idő – ahogy a spirituális rendszerben ezt meg is kérdőjelezik – de tudom, hogy mégis van egy időszak (nap), amikor képes vagyok a felhőtlen szeretetre, akkor ha kivonom a bizonytalan időtényezőt, marad a biztos: tudok szeretni, jihá. Innentől kezdve csak rajtam múlik, hogy ezt ki tudom-e terjeszteni korlátlanul, időtlenül. Nosza, legyen mostantól minden nap a szeretet napja. Amúgyis valami ilyesmiről szól a 2012.12.21-es sztori is, nem?

Végül egy kis wikiszotar.hu:

Szeretet -1. lelki vonzódás valaki vagy valami iránt.Különös, benső vonzalom valami iránt.

Ünnep – 1. Nap, melyen egy család vagy közösség egy örvendetes esemény évfordulóját üli meg; az egyházi téren az a nap, melyen valamely nevezetesebb esemény, vagy szent életű személy emlékét ülik a hívek, s melyen nem kell dolgozni.

Karácsony – 1. Vallási: Keresztény ünnep. December 25-e, Jézus Krisztus születésének emléknapja. Ekkor végződik az advent és kezdődik a január 6-ig (Vízkeresztig) tartó ünnepi időszak. 2. Vallási: Ádám Éva napjának estéje. December 24-e, a fenyőfaállítás ünnepe, amikor ajándékokat adunk szeretteinknek.