A Jedi generáció

Van egy mániám jó ideje, mégpedig az, hogy George Lucas egy égi hírnök és a Csillagok Háborúja Trilógián keresztül az egyetemes spirituális értékeket és természeti törvényeket ültette el bennünk, legfogékonyabb gyermekkori időszakunkban. Lucas gyakorlatilag a legalapvetőbb spirituális igazságokat mondta ki, és mutatta be a jó és rossz küzdelmébenn, a szeretet és félelem harcában. Nem ragozom, mert aki rajta volt a filmen, annak nem kell részleteznem az Erő mibenlétét. Bizonyára sokan vallottuk  magunkat emiatt Jedinek a legutóbbi népszavazáson.

Ami viszont nem hagy nyugodni az az, hogy itt vagyunk 2013-ban egy omladozó világban, a düledező gazdasági  – anyag centrikus – rendszer kellős közepén, és azt vettem észre, hogy a Jedi  – a spirituális maggal behintett – generáció – most van ereje teljében, pályája csúcsán. Mi több, most már mi vagyunk döntéshozói pozícióban. Ez azt jelenti, hogy döntéseinkkel befolyásolhatjuk világunk alakulását.

Nem csak munkahelyi döntéshozók vagyunk sokan, hanem döntést hozunk fogyasztásunkkal, azzal, hogy mire költünk. Ezért világos lehet számunkra, hogy ha hitelekre, gyógyszerekre, E betűs kajákra, mekire meg teszkóra, költünk, akkor ezt a rendszert éltetjük, s beigazolódik az ezo fáma, miszerint mi alakítjuk világunkat. Költsünk tehát egészséges kajákra, gyógynövényekre, kevesebb materiális javra (na jó jószágra) és akkor faszább lesz a világ. Nem?De.

Továbbá döntést hozunk a termelésünkkel is. Azaz, ha azoknak a cégeknek dolgozunk, amik a fenti kártékony ügyeket termelik,szolgáltatják, pl. bankok, gyógyszergyárak, multik, mekik, teszkók, akkor szintén ezeket a cégeket tartjuk életben. Így láthatjuk, hogy ismét csak rajtunk múlik a dolog.

A konklúzió egyértelmű, de nem írom le, mert mindenki jön a sárgacsekkes para-dogmával válaszként, elhárítva a döntése következményeiért vállalandó felelősséget. Ezért csak annyit mondok, hogy Jedi testvéreim ébredjetek fel, és változtassuk meg a világot, mert EGYségben az ERŐ! És itt az idő, most vagy soha!

Ha érdekelnek további szösszeneteim, iratkozz fel hírlevelemre! >>